HӨAT 2.0

storagespace

De creatie "HӨAT" omvat het summum van de Stuf-filosofie: niet alleen werden bij het originele ontwerp afgedankte objecten herbestemd en ruwe materialen onderworpen aan experiment, ook werd gedacht aan het gebruik van het ontwerp voor verscheidene doeleinden. Bijzettafel of nachtkastje? Extra zitplaats in de woonkamer met opbergfunctie? Div erse bestemmingen zijn mogelijk voor de stoere HӨAT.

Waar bij de HӨAT 1.0 het contrast tussen het elegante hout en het ruwwitte staal in de verf wordt gezet, wordt hier net een vloeiende eenheid beoogt.

Net zoals voor de HӨAT 1.0, worden ook voor de HӨAT 2.0 afgedankte stalen lijmvaten gebruikt, maar in dit ontwerp worden de kuipen, net als de stalen pootjes, chemisch gezwart. Het tafelblad bestaat hier dan weer uit leisteen, wat kleurgewijs tevens mooi aansluit op het chemisch gezwarte staal.

Ook hier bestaat de keuze voor de zitting opnieuw uit katoen, afkomstig van stof dat oorspronkelijk bestemd was voor militaire kostuums, of leder.

79%

OAT_4

Alle stalen onderdelen in onze collectie worden chemisch gezwart. Chemisch zwarten, ook wel bruneren genoemd, is een chemisch proces waarbij het staaloppervlak wordt omgezet in een ijzeroxidelaag. Het proces bestaat erin het staal onder te dompelen in een oxiderende alkalische vloeistof bestaande uit een mengsel van zouten. Deze toepassing is niet alleen milieuvriendelijk, door de diepzwarte kleur van de ijzeroxidelaag, krijgt het staal ook een unieke uitstraling.

29%

OAT_4

Met zijn ruwe en natuurlijke karakter past leisteen perfect in de collectie van Stuf. Deze antracietkleurige natuursteen oogt niet enkel gesofisticeerd, door de aanwezigheid van leisteenolie en de kleine poriën is het tevens bijzonder onderhoudsvriendelijk en vlekvast.

2%

OAT_4

Katoen is een 100% natuurlijk product dat wordt gemaakt uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant. Deze stofsoort is zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden en bevat geen chemische stoffen. Bovendien is katoen hyppoallergeen en irriteert het de huid niet, in tegenstelling tot sommige synthetische weefsels.

Ontworpen en gemaakt in België. Kan op maat besteld worden.