HӨAT 3.0

storagespace

De creatie "HӨAT" omvat het summum van de Stuf-filosofie: niet alleen werden bij het originele ontwerp afgedankte objecten herbestemd en ruwe materialen onderworpen aan experiment, ook werd gedacht aan het gebruik van het ontwerp voor verscheidene doeleinden. Bijzettafel of nachtkastje? Extra zitplaats in de woonkamer met opbergfunctie? Div erse bestemmingen zijn mogelijk voor de stoere HӨAT.

Als basis voor de HӨAT 3.0 werd gekozen voor een ruwe onbehandelde keramische kuip (keuze uit antraciet of gebroken wit), gecombineerd met gerookt eik voorzien van een waslaag voor zowel het tafelblad als de pootjes. Ook hier bestaat de keuze tussen een katoenen of een lederen zitting.

59%

OAT_4

De antracietkleurige keramieken kuip wordt handgemaakt uit zwartmakende klei. Eén van de belangrijkste eigenschappen van keramiek is de slijtvastheid. Keramiek heeft zijn plaats in de collectie echter ook te danken aan het feit dat het een materiaal dat zich perfect leent tot een ruwe afwerking. Om de ruwe uitstraling maximaal te bewaren werd bovendien gekozen de keramiek niet te behandelen.

39%

OAT_4

De keuze voor eikenhout past volledig binnen de filosofie van stuf. Enerzijds betreft het een lokale, sterke houtsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid, anderzijds is het één van de weinige houtsoorten waarop we de techniek van het roken konden toepassen.

Roken biedt het voordeel dat het hout in sneltempo in een natuurlijk verouderingsproces terechtkomt, waardoor verdere veroudering wordt tegengegaan.

2%

OAT_4

Katoen is een 100% natuurlijk product dat wordt gemaakt uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant. Deze stofsoort is zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden en bevat geen chemische stoffen. Bovendien is katoen hyppoallergeen en irriteert het de huid niet, in tegenstelling tot sommige synthetische weefsels.

Ontworpen en gemaakt in België. Kan op maat besteld worden.