ӨAT

storagespace

Bij Stuf wordt er altijd op zoek gegaan naar de essentie van objecten, in hun puurste en eenvoudigste vorm. Een perfect voorbeeld hiervan kan worden teruggevonden in het ontwerp ӨAT, dat in al zijn eenvoud toch een krachtige creatie vormt.

De ӨAT bestaat in twee versies: de kuip, afkomstig van afgedankte stalen lijmvaten, kan in de onbewerkte vorm worden verkregen of kan chemisch worden gezwart. Beide versies komen met een houten deksel uit gerecycleerde padoek. Alle onderdelen worden voorzien van een kleurloze waslaag.

40%

OAT_4

Deze houtsoort van Afrikaanse origine werd in de eerste plaats in de collectie geïntegreerd omwille van zijn uitzonderlijke duurzaamheid en stabiliteit. Een andere interessante eigenschap van padoek is echter dat het in verschillende kleurschakeringen voorkomt, van koraalrood tot paarsbruin. Hierdoor is elk object waarin padoek wordt verwerkt uniek.

60%

OAT_4

Alle stalen onderdelen in onze collectie worden chemisch gezwart. Chemisch zwarten, ook wel bruneren genoemd, is een chemisch proces waarbij het staaloppervlak wordt omgezet in een ijzeroxidelaag. Het proces bestaat erin het staal onder te dompelen in een oxiderende alkalische vloeistof bestaande uit een mengsel van zouten. Deze toepassing is niet alleen milieuvriendelijk, door de diepzwarte kleur van de ijzeroxidelaag, krijgt het staal ook een unieke uitstraling.

Ontworpen en gemaakt in België. Kan op maat besteld worden.